Spausdinti

Šie lietiniai niekuo nenusileidžia klasikiniams kvietinių miltų lietiniams, sakyčiau, net juos lenkia rupesne tekstūra ir sodresniu skoniu. Puikiai tiks tiek saldiems, tiek sūriems įdarams. Man pačiai jie skaniausi su šiek tiek pakepintu morkų, cukinijų ir porų įdaru. Siūlau grikių miltus „Malsena“ lygiomis dalimis maišyti su senųjų kviečių – speltų – miltais, nes vien iš visų grūdo dalių grikių miltų nieko neiškepsite. Užmaišę lietinių tešlą, palikite ją bent 10 minučių išbrinkti.

 

Viso grūdo grikių ir speltų miltų lietiniai

0
komentarai
2
Reklama
41010
Porcijos
2 asm.

Reikės:

130 g visų grūdo dalių speltų miltų „Malsena“
70 g visų grūdo dalių grikių miltų „Malsena“
1 šaukštelio cukraus
gero žiupsnio druskos
2 kiaušinių
2 šaukštų aliejaus
4–5 šaukštų pieno
400 ml vandens

Įdarui:

2 nedidelių morkų
½ poro arba svogūno
1 šaukštelio kmynų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Sumaišome visų grūdo dalių grikių ir speltų miltus „Malsena“, kiaušinius atskirai išplakame su cukrumi, druska, aliejumi ir pienu. Į gautą masę vis pamaišydami supilame miltus ir užmaišome tirštą tešlą. Tada po truputį pilame vandenį, kol gausime skystą tešlą. Arba eikite lengvesniu keliu ir visus ingredientus suplakite trintuvu.

2

Tešlą paliekame pastovėti dešimt minučių, geriausia – pusvalandį. Prieš kepdami lietinius į keptuvę įpilame lašelį aliejaus ir popieriniu rankšluosčiu paskirstome po keptuvę, pilame ploną sluoksnį tešlos ir kepame lietinius.

3

Morkas nuskutame, sutarkuojame šiaudeliais. Porą supjaustome ir suverčiame į įkaitusią keptuvę su aliejumi, suberiame ir kmynus. Kelias minutes pakaitiname, sudedame tarkuotas morkas. Pakepiname apie penkias minutes ir atidedame.

Reklama
41011
4

Į lietinius dedame porą šaukštų įdaro, susukame ir dar iš abiejų pusių pakepame keptuvėje. Skanūs ir tiesiog susukti, papildomai nekepinti.

Ingredientai
Patarimas
  • Grikių miltai yra rupūs ir juose nėra glitimo, todėl vien iš grikių neišsikepsite nei pyrago, nei lietinių. Grikių miltus visada maišykite su kvietiniais ar speltų miltais santykiu 4 ir 1 (grikių 4 dalys), tiks įmaišyti maltų sėklų, riešutų, moliūgų ar morkų, jie taip pat sutvirtins kepinį.
  • Kepdami lietinius, grikių miltus maišykite su speltų miltais. Užmaišytą tešlą palaikykite nuo 10 iki 30 minučių, kad miltai išbrinktų.
  • Galite išsikepti dzūkišką grikinę babką, įprastus obuolių pyragų trupinius pakeiskite grikių miltų tešla – šie miltai ypač vertinami dėl šiuose grūduose esančių baltymų, todėl kartkartėmis į tešlą įmaišyti grikių miltų tikrai verta.
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Beata, is grikiu miltu sekmingai galima iskepti blynus, net is vienu. Tika reikai naudoti zalius, nekepintus grikius, as tai pati juos susimalu . Pirkti ju musu parduotuvese nera.

Rašyti komentarą