Jauki, soti, ekonomiška ir be galo skani žirnių sriuba, kokią virti mane išmokė mano draugė švedė. Paskaninta rimtu mėsos šmoteliu – kepta rūkyta karka, kurios skonis persmelkia visą patiekalą ir pripildo jį malonaus dūmo skonio. Tiesiog tobula žiemos sriuba!
Švediška žirnių sriuba
Reikės:
Gaminimas
Pernakt išbrinkiname skaldytus žirnius. Tada nusunkiame vandenį, kuriame brinko, ir juos perplauname.
Į didelį puodą ar troškintuvą dedame karką ir užpilame ją gausiu kiekiu karšto vandens. Į jį įdedame lauro lapų, čiobrelių, keletą riekelių šviežio imbiero gabalėlių. Beriame žiupsnį pankolių sėklų ir kmynų. Ten pat suberiame išbrinkintus žirnius. Uždengiame dangčiu ir užverdame.
Keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepame daržoves – smulkiai supjaustytus svogūnus, salierus ir burokine tarka sutarkuotas morkas. Kepame vis pamaišydami, kol lengvai suminkštės. Viską suberiame į puodą, kuriame jau verda sriuba. Sumažiname kaitrą ir paliekame kunkuliuoti apie valandą, kol žirniai visiškai suminkštės.
Pačioje pabaigoje suberiame žaliuosius žirnelius, išmaišome ir leidžiame jiems pilnai perkaisti.
Sriubą gardiname smulkintais žalumynais, patiekiame su karkos mėsa.
Ačiū už receptą, Beata. Labai skani, soti, jauki, lengvai pagaminama sriuba. Tikras atradimas.
nuostabi sriuba, ačiū
Ypatingai skani.