Spausdinti

Aš turiu problemų su lietuvių kalba. Iš tikrųjų…. Negana to, kad esu pusiau beraštė ir nemoku teisingai dėti nosinių, kablelių ir kirčiuoti teisingai.. bet dar turiu aibę problemų su lietuvių kalba ir kulinariniais terminais…. štai pavyzdžiui, vienas iš jų: kas yra salotos, o kas yra mišrainė??? Ar salotos, kur nors vienas žalias dalykas yra? Ar ten, kur būtinai yra lapas kokio nors pobūdžio? O mišrainė ?? tai būtinai su bulvėm, morkom ir žirneliais? ir jei su majonezu???

O ar galima vadinti salotomis kažką, kas turi bulves, burokėlius ir pvz. pomidorus sudėty?? Kas čia – ar mišrainė, ar salotos????? Užteks bla bla bla…. geriau pakalbėt reikia apie burokėlius. Burokėlis – be abejonės, priklauso daržovių aukštuomenei.
Aš labai mėgstu burokėlius, mano anyta tą puikiai žino ir kai atvažiuojam, VISADA BŪTINAI turi burokėlių, dar nei karto nėra buvę, kad nuvažuojam ir nėra burokėlių…Šiai mišrainei visada tinka virti burokėliai, arba geriausia iš viso juos iškepti, įvyniotus į foliją, orkaitėje, tada iš viso – nerealiai skanūs ir kvapnūs būna, bet aš taip pasielgiu tik ypatingomis progomis, o šiaip gudrauju ir perku iš parduotuvės jau išvirtus.
Dabar apie burokėlių ir tuno salotas/mišrainę, kuri man labai patinka…. Žodžiu, kai šaldytuvas beveik visai tuščias, vistiek galima kažką sumeistrauti….

P.S. Kiek kainuoja burokėliai??? Aš šiandien eidama iš stomatologo užsukau į vietinę naują naujutėlaitę maisto krautuvę – ten visokie mandri vynai išstatyti, ekologinės mėsos ir daržovės, artišokai ir baklažanai, pastarnokai ir bulvės, ir aišku, burokėliai… labai gražūs, dideli ir apvalūs, būčiau paėmus, bet neturėjau nei vieno gryno pinigo, tai va, kg burokėlių kainuoja 3 funtai. Kas būtų gal 13-14 lt… tada aš susimasčiau, kiek kainuoja burokėliai Lietuvoje???? Štai kur klausimas..
Skanių burokėlių…

Burokėlių, tuno ir šparaginių pupelių mišrainė (ar salotos???)

0
komentarai
0

Reikės:

burokėlių
žalių šparaginių pupelių
tuno, konservuoto aliejuje
alyvuogių (žalių, kimštų ančiuviais)
ančiuvių (sūdytų aliejuje)
marinuotų agurkėlių
actas
majonezo
druskos, pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pupeles išvirti sūdytam vandeny, bet nepervirti svarbu, nes jos truputį traškios turi likti, tai gal kokios šešios septynios minutės, karštą vandenį nupilti ir pupeles pamerkti į puodą su šaltu vandeniu, kad jos atšaltų ir nustotų virti ir toliau minkštėti. Ir praktiškai – visas darbas…

2

dabar tik reikia supjaustyti virtus burokėlius, atidaryti konservuoto tuno dežutę, supjaustyti agurkėlį, alyvuoges, keletą ančiuvių, užpilti porą šaukštų balto arba raudono vyno acto ir uždėti šaukštą mėgstamo majonezo. Neišpasakytai skanu.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą