Spausdinti

Ko jau ko, bet čeburekų receptų tai jau tikrai mums nebus per daug! Lietuvos gaspadinės Danguolės Truncienės šeimoje šių čeburekų receptas keliavo iš kartos į kartą, o dabar ji nusprendė juo pasidalinti ir su visa Lietuva. Danguolės receptas ypatingas tuo, kad tešlai užmaišyti naudoja varškę ir kefyrą, todėl ji pavyksta itin gardi ir puri. Nieko nelaukite ir bėkit į savo virtuves – jei ne tučtuojau kepti čeburekų, tai bent jau pradėti ruoštis rytdienos čeburekų baliui.

Čeburekai iš Daugų

0
komentarai
19
Porcijos
6 asm.

Tešlai:

180 g varškės
1 kiaušinio
250 g kefyro
70 g grietinės
10 g valgomosios sodos
4 šaukštų aliejaus
10 g druskos
600 g miltų

Įdarui:

500 g maltos kiaulienos šoninės
2 svogūnų
Druskos
Juodųjų pipirų
Trečdalio stiklinės vandens
Aliejaus virti
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Suberiame valgomąją sodą į erdvų dubenį, ant viršaus dedame greitinę ir išmaišome mediniu šaukštu. Sudedame varškę (geriausiai tinka toji drėgnesnė, glotnesnė iš mažo pakelio) ir ištriname viską kartu. Beriame dosniai druskos, įmušame kiaušinį ir išmaišome. Įpilame 1 stiklinę kefyro – išmaišome. Dabar jau miltų eilė – suberiame jų apie pusę, išmaišome ir supilame 3 šaukštus aliejaus ir vėl gerai išmaišome. Tada beriame likusius miltus, supilame likusį 1 šaukštą aliejaus ir užmaišome minkštą prie rankų nelimpančią tešlą.

2

Šviežią kiaulienos šoninę sumalame mėsmale ir sumaišome su smulkiais kubeliais pjaustytu svogūnu. Įberiame gausiai druskos ir juodųjų pipirų, įpilame apie trečdalį stiklinės vandens ir viską gerai sumaišome.

3

Tešlą padaliname ir suformuojame į nedidelius rutuliukus – stalo teniso kamuoliuko dydžio ar vos vos didesnius. Kiekvieną rutuliuką iškočiojame, jei labai limpa prie stalviršio ar rankų – lengvai pasitepame aliejumi. Tam, kad čeburekai gerai suliptų ir sultinys iš vidaus beverdant neišbėgtų, kiekvieną iškočiotą „blynelį” prieš įdarydami mėsa, apverčiame lipniaja puse į viršų. Tada į vidurį dedame po šaukštą mėsos įdaro, jį išploniname, ištepame palikdami 1-2 cm kraštelį laisvus. Tuos kraštus sujungiame, pripaudžiame pirštais ir dar sutvirtiname – užspaudžiame visą šakute. Iš nudoryto kiekio išeina apie 20-24 čeburekų, priklausomai nuo jų dydžio.

Reklama
41011
4

Plačioje keptuvėje įkaitiname aliejų, kad šio gylio būtų bent per du pirštus. Švelniai įeidžiame po kelis čeburekus, svarbu kad jie nesigrūstų ir viens ant kito neužliptų. Šiems tik pradėjus plūduriuoti paviršiuje, iškart apverčiame ant kitos pusės, kad jos abi vienodai gražiai pasipūstų. Sumažiname kaitrą iki vidutinės ir kepame vis apversdami, kol iš abiejų pusių dailiai apskrus (apie 3-4 minutes).

5

Išimtus iš aliejaus trumpam padedame ant virtuvinio popierinio rankšluosčio, kad perteklinis aliejus susigertų. Atsargiai prakandame čebureko kampelį ir skanaujame dar karštus!

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Ačiū! Šiandien jau išbandėm su avienos-jautienos-kiaulienos faršu, labai skanu! Tešla lyiesiog puiki!

  2. Šiandien kepiau čeburekus pagal šį receptą.Man jie TOBULI!!! Tik šitaip dabar lepinsiu savo šeimą.Ačiū labai už receptą☺️

  3. Fantastiška tešla (ir patarimas dažnai vartyti). Minkštučiai, skanučiai – apsivalgyt galima. Ačiū Danguolei ir Beatai, kad pasidalinot

  4. Skani tesla, skanus ceburekai. Bet gavosi tik 10 darant teniso kamuoliuko rutuliukus. Gal darant golfo dydzio rutukiukus gautusi dvigubai daugiau.

  5. Receptas tobulas,minktučiai.Gaminu antrą kartą,nes iš pirmo karto liko pačiai tik keli paragauti nuo stalo dingo akimirksniu

Rašyti komentarą