Prasidėjus pomidorų sezonui ir šiltiems liepos, rugpjūčio vakarams, tikrai nesigailėsite šį receptą turėdami po ranka. Galima ruošti visai paprastai, o galima prašmatniai – su burata. Esmė paprasta: pirktinė sluoksniuota tešla (ją mėgstu pakočioti, kad būtų plonesnė ir traškesnė), kumpis (ar šiaip kas sūraus) ir pagardai.
Sluoksniuotos tešlos pyragas su pomidorais ir burata
Reikės:
Gaminimas
Iš atitirpintos sluoksniuotos tešlos išpjauname arba suformuojame apskritimą. Paliekame apie 1 cm pločio kraštelį ir įpjauname (bet neperpjauname kiaurai) aplink visą perimetrą. Tešlos vidurį subadome šakute ir šauname į iki 200 °C įkaitintą orkaitę (apatinę lentyną) maždaug 10 minučių.
Kol tešla kepa, pesto sumaišome su grietine, nepernelyg storomis riekėmis supjaustome pomidorus.
Apkepusios tešlos vidurį tepame žolelių ir grietinės padažu. Ant viršaus dėliojame pomidorus, pašlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir grąžiname atgal į orkaitę kepti. Tik šįkart kepame jau ne pačioje apačioje, o kiek aukščiau nei viduryje. Kepame dar apie 10–15 minučių, kol pomidorai suminkštės.
Iš orkaitės ištrauktą pyragą gardiname buratos sūriu ir vytinto kumpio juostelėmis. Skanaujame dar šiltą.