Šį šeštadienį savo laidoje gaminau traškius takus su vištiena, kuriuos kepiau orkaitėje! Genialus metodas vienu ypu pagaminti visai šeimai – ir nereikia stoviniuoti prie keptuvės! Tikiu, kad labai patiks ir jums, ir vaikams, ir paaugliams.
Orkaitėje kepti vištienos takai
Reikės:
Gaminimas
Gaminame įdarą:
Vištienos šlaunelių mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais. Į įkaitintą keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus sudedame mėsą ir leidžiame jai kepti, gražiai skrusti.
Ruošiame vištieną:
Kol mėsa kepa susmulkiname svogūnus, paprikas ir suberiame į keptuvę šalia vištienos. Išmaišome ir toliau kepame, kol daržovės suminkštės, apie 5 minutes.
Į keptuvę smulkia tarkele įtarkuojame česnakus, suberiame sausuosius prieskonius ir gerai išmaišome, kepame, kol visur pasklis malonus aromatas. Suberiame virtas pupeles, konservuotus pomidorus, pagardname druska ir juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišę leidžiame dar pasikaitinti keptuvėje kokias 3 minutes ir viskas – įdaras paruoštas.
Sutarkuojame čederį ir suberiame jį į atskirą dubenėlį.
Kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi ir jį palaistome ir ištepame trupučiu alyvuogių aliejaus. Tada ant popieriaus guldome tortilijas ir taip jas iš abiejų pusių suvilgome aliejumi.
Į kiekvieną tortiliją dedame po kelis šaukštus paruošto įdaro, ant viršaus beriame žiupsnį tarkuoto sūrio ir lenkiame tortiliją pusiau. Taip padarome su visomis – sudedame visą įdarą ir sūrį, suformuotus „takus” skardoje talpiai guldome vienas šalia kito. Jei truputis sūrio atlieka, galima juo pabarstyti ir tortilijų viršų.
Kadangi tortilijų įdaras jau pilnai iškepęs, tai skardą šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę tik sušilti ir dailiai apskrusti apie 15 minučių.