Spausdinti

Šeštadienį laidoje aš kepiau šnicelį! Jei leistumės į turnė po Lietuvos pakelių kavines ir restoranus, ne visur, bet dar rastume vietų, kuriose populiariausias patiekalas – karbonadas. Tai senas geras austriškas klasikinis šnicelis, tradiciškai gaminamas iš veršienos, bet galima keisti ir kita mėsa, ir aš jį mirkysiu ne tradiciniuose džiūvėsėliuose ir siūlysiu valgyt su ypatingai skaniomis salotomis.

 

Kiaulienos šnicelis su migdolų plutele ir traškiomis bulvytėmis

16
komentarai
0
Porcijos
6 asm.

Kepsneliams:

400 g kiaulės nugarinės pjausnių
Žiupsnio česnakinės druskos
Juodųjų pipirų
Maltos rūkytos paprikos
2 kiaušinių
Druskos
100 g migdolų miltų
Alyvuogių aliejaus

Bulvytėms:

800 g virtų jaunų bulvyčių
Rozmarinų lapelių
2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus
3 česnakų skiltelių
Druskos

Pankolių salotoms:

2 pankolių
2 greipfrutų
2 šaukštų kaparėlių
1 šaukštelio Dižono garstyčių
2 šaukštų obuolių acto
Druskos
Alyvuogių aliejaus
Saujelės krapų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Plonus (apie 1,5 cm storio) kiaulienos sprandinės pjausnius išmušame mėsos plaktuku arba kočėlu, prieš tai sudėję tarp dviejų kepimo popieriaus ar masitinės plėvelės lapų. Išploniname, tik stengiamės nepadaryti kiaurų skylių kepsniuose. Mėsą pagardiname pipirais ir česnakine druska bei malta paprika. Kadangi šie kepsniai iškeps ypač greitai, juos trumpam atidedame į šalį ir pasiruošiame bulvytes – joms prireiks daugiau laiko.

Gaminame bulvytes:

1

Išvirtas jaunas bulvytes dedame į aliejumi pašlakstytą skardą ir sutraiškome, prislegiame kokiu stiklinės dugnu, kad jos kažkiek sulūžtų ir prisiplotų. Grūstuvėje sutriname rozmarinų lapelius su česnakų skiltelėmis ir geru žiupsniu druskos iki košelės. Įpilame porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir sumaišome. Šia košele aptepame bulvytes. Šauname į karštą orkiatę (200-220 C) su vėjeliu ir kepame, kol dailiai apskrus ir taps traškios.

Gaminame salotas:

1

Pankolius itin plonai supjaustome aštriu peiliu arba madolina. Greipfrutams nupjaustome žieveles, palikdami tik sultingą vaisių. Išpjaustome segmentus – peiliu pjauname tarp dviejų kietų membranų ir išimame tik apnuogintas skilteles, jas dedame prie pankolių. Iš atlikusių membranų išspaudžiame sultis. Gaminame padažą: į greipfrutų sultis beriame kaparėlius, įdedame garstyčių, pilame šlakelį obuolių acto, alyvuogių aliejaus ir beriame žiupsnį druskos. Viską išmaišome ir paragaujame. Galų gale įmaišome smulkintų krapų. Šį padažą pilame ant pankolių ir paliekame trumpai pasimarinuoti.

Laikas kepti šnicelius:

1

Laikas kepti šnicelius. Keptuvėje įkaitiname truputį alyvuogių aliejaus – tikrai nebūtina, kad kepsniai plaukiotų riebaluose. Dubenėlyje išplakame kiaušinius. Į plakinį merkiame po vieną kiaulienos kepsnelį ir ištraukę kelias sekundes palaikome, kad nuvarvėtų kiaušinio perteklius. Tada kepsnį guldome į dubenėlį su migdolų miltais, apvoliojame, kad tolygiai pasidengtų visas plotas, ir siunčiame tiesiai į karštą keptuvę. Taip sudedame visus kepsnelius, kiek jų patogiai telpa keptuvėje. Kepame, kol dailiai paskrus – po kokias  2 minutes kiekvienai pusei.

Ingredientai
Patarimas

Patiekiame su keptomis bulvytėmis ir pankolių salotomis.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą