Kepti smidrai su sezamais
Komentarų: 2
Gegužės 27. 2014
Recepto iliustracija

Na aš esu pamišus dėl šparagų, tikrai taip. Nežinau, iš kur tas pamišimas, bet manau, greičiausiai dėl to, kad juos labai sėkmingai augina mano anytos apylinkėse Suffolke ir mes visada, kai važiuodavom, vis pirkdavom ir valgydavom juos visaip. O čia dar vienas variantas, kaip paruošti skanų užkandį iš jų. Patiekti kaip užkandį arba priedą prie kepsnių.

Porcijos ikona
Porcijos
4 asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Nulaužome sumedėjusius smidrų galus ir dedame į dubenį. Pašlakstome sezamų aliejumi, sojos padažu, beriame smulkintą česnaką ir sezamo sėklas. Šparagus gerai apvoliojame mišinyje.

  2. Veriame smidrus vieną šalia kito ant dviejų medinių (prieš tai bent 30 min. vandenyje mirkytų medinių iešmelių, kad nesudegtų), it formuodami plaustą.

  3. Kepame vėrinius įkaitintoje kepsninėje, vis pašlakstydami likusiu padažu, apie 5 minutes.

Komentarai
  • Inga

    Išbandėm savaitgalį. Vos keli ingredientai, bet skonis puikus! Labai tiko prie ant grotelių keptos mėsos. Kartosim!

  • Kristina

    Labai skanu.Kepiau kaip nurodyta. Puikiai tiktų prie kokios keptos mėsos. :)

Rašyti komentarą