Spausdinti

Labai greitai pasidaro šitie muffinai, labai greitai ir aprašau, nes visai neturiu laiko. Žodžiu, ateina šiandien draugė aplankyt, taigi reikia kažkuo vaišint prie arbatos. Namie – sauja vyšnių. Jei būtų visas bliūdas, tai nereikėtų kepti muffinų. Dar namie yra šaldytų vyšnių ir labai daug maltų migdolų, nes prieš dvi dienas iš esmės apsiprekinau savo mėgstamoj riešutų ir kitų gėrybių parduotuvėj. Muffinų receptas toks pats beveik, kaip ir anksčiau aprašytų, tik prisideda malti migdolai ir vyšnios. Tikrai labai skanūs, nes tie migdolai daro stebuklus.

Kadangi dalį miltų čia pakeičiame migdolais, tai muffinai išeis tokie šlapoki ir minkšti, žodžiu, neišpasakytai skanūs… Na, bent jau man jie tokie pasirodė…

Vyšnių ir migdolų keksiukai (muffinai)

0
komentarai
27
Porcijos
12 asm.
Kepimo, virimo laikas

Reikės:

2 kiaušinių
120 g sviesto
200 g miltų
150 g cukraus
1 šaukštelio kepimo miltelių
100 g maltų migdolų
200 g grietinės/arba riebaus jogurto, arba pusę per pusę
Vanilės
200-250 g vyšnių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Sviestą ištirpinti, sumaišyti su cukrumi, grietine/jogurtu, kiaušiniais, vanile.

2

Miltus, migdolus ir kepimo miltelius keletą kartų persijoti į nemažą dubenį.

3

Skystus produktus įpilti į sausus, greitai pamaišyti, įmesti vyšnias, pabarstyti viršų pjaustytais migdolais ir cukrumi (jei norite) ir kepti apie pusvalandį arba kol iškeps…. 190-200 C orkaitėje.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Miela Beata,
    Suglumau rinkdamasi keksiukų formas. Jūs naudojate tefloninę formą.( Bet juk jose kepti nesveika, kaip teigia įvairios reklamos). Gal galite parasyti kokios firmos formą naudojate . Apie silikonines skaiciau daug atsiliepimų, bet didziausias argumentas jas turėti, tai vietos taupymas:) Gal jus zinote daugiau ir konkrecios informacijos. KĄ pasirinkti???? Daug svarsčiau ir, sakau jei i teflonine formą vis tiek klojamas popierinis „sijonelis”, tai gal tokia skarda nekenkia.
    Labai laukiu komentaro 🙂

    LIGITA

  2. Sveiki, norėčiau paklausti, o kiek reikia dėti vanilės? Vieną standartinį pakelį, ar daugiau? Ir jeigu neturi vyšnių, ar čia tinka mėlynės? 🙂

  3. Sveiki, norėčiau paklausti, o kiek reikia dėti vanilės? Vieną standartinį pakelį, ar daugiau? Ir jeigu neturi vyšnių, ar čia tinka mėlynės? 🙂

  4. sako, tobulumui nėr ribų. Bet šie keksiukai – max tobuli! Su avietėm – irgi puikiai! Ačiū, Beata, jau taip užkuteno gomurį!

  5. sako, tobulumui nėr ribų. Bet šie keksiukai – max tobuli! Su avietėm – irgi puikiai! Ačiū, Beata, jau taip užkuteno gomurį!

  6. Sveiki, labai skanūs gavosi keksiukai, tik nežinau gal ką ne taip dariau, bet man jie, deja, neiškilo. Tešlos pyliau iki pusės maždaug, kai uogos dasidėjo pakilo šiek tiek aukščiau nei pusė formelės. Ir kepimo miltelių dėjau būtent tiek kiek nurodyta recepte. Dar viena bėda, labai keksiukai prilipo prie keksiukų popieriaus, nuimant lieka nemažai tešlos ant popieriaus. Patarkite ką kitą kartą daryti kitaip? Dėkoju.

  7. Kepant Keksus – ar skystus produktus i miltus pilti, ar miltus isijoti i skystus produktus? Ar tai turi reiksmes? Kaip geriau daryti?

  8. Aš mėginau kepti keksiukus su juodaisiais serbentais, kuriuos apvoliojau krakmolu. Puikus skonis! Ačiū, Jums, miela Beata.

  9. Sveiki, noriu pasiteirauti , kaip keksiukus laikyti, kad kuo ilgiau išliktų švieži? Žadu šiuos keksiukus kepti ketvirtadienį, o valgys svečiai šeštadienį, ar jie bus vis dar pakankamai švieži?

Rašyti komentarą