Spausdinti

Iš tiesų pirmas šių salotų variantas buvo su mango vaisiumi, ir mango vaisius tikrai yra rojaus vaisius, bet tik ne visada šaltuose kraštuose jį pavyksta gauti tinkamai prinokusį.

Sunokęs mango yra minkštas ir trapus, greitai juoduoja, tad jį paprastai perkame kietoką ir tuomet jis sau kantriai turi laukti kur nors vaisių dubenyje, kol prinoks ir suminkštės. Tai reiškia, kad kartais nuo mango nupirkimo iki salotų paruošimo įsiterpia net kelios dienos laukimo. Ne visi mes tokie geri planuotojai, tad rudenį mango vaisių puikiai pavaduoja ne mažiau gražesnė ir gardesnė,  mūsų kraštuose plačiai paplitusi slyva. Jų taip pat būna įvairių rūšių, labiausiai mums pažįstamos yra gelsvos ir mėlynos. Šiose salotose siūlau naudoti abi arba vienos rūšies, tik reikėtų slyvas rinktis truputį kietesnes, o jei jau gerai prinokę, tai atsargiau pjaustyti, kad nesutižtų. Patikėkite gaunasi tikrai puiki šių salotų ingridientų dermė – slyvos salsvos, turtingas „Fetuva“ sūris, kumpis suteikia dar ryškesnio sūrumo ir traškesiu pasidalina, o viską į vieną aromatingą dermę sukviečia saldžiarūgštis medaus ir citrinų užpilas su kvapniaisiais čiobreliais..

Salotos su slyvomis, traškiu kumpiu ir fetuvos sūriu

0
komentarai
3
Reklama
41010
Porcijos
2 asm.

Salotoms:

100 g salotų lapų mišinio
5-6 slyvos
5-6 juostelės vytinto kumpio
150 g sūrio „Fetuva“

Užpilui:

4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai citrinos sulčių
4 arbatiniai šaukšteliai medaus
0.5 citrinos žievelės
šakelės šviežio čiobrelio
druskos (nebūtinai, nes Fetuva ir kumpis sūrūs)
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Ant skardos ištiesiame kepimo popierių ir kumpio juosteles. Šauname į orkaitę ir kepame apie dešimt minučių, kad suskrustų ir sutvirtėtų. Kumpį galima paskrudinti ir keptuvėje. Tokiu atveju įpilkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ir į įkaitintą keptuvę sudėkite kumpio juosteles. Kepkite, kol kumpis paskrus, susiraitys ir pasidarys traškus.

2

Slyvas supjaustome griežinėliais ar kubeliais.

3

Gaminame padažą. Sumaišome citrinos sultis su medumi (jei medus kietas, pašildykite prieš pradėdami gaminti padažą), įpilame aliejaus, įberiame žiurpsnį druskos, gerai išmaišome. Paragaujame, gal prireiks šiek tiek daugiau aliejaus, sulčių ar medaus. Padažą užbaigiame įtarkuodami pusės citrinos žievelę ir įdėdami šviežio čiobrelio lapelių.

Reklama
41011
4

Montuojame salotas. Į lėkštę beriame mėgstamų salotų mišinio, ant viršaus – slyvų gabaliukus ir tuomet užtrupiname Fetuvos sūrio, dedame kumpio juosteles ir užpilame padažu.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą