Spausdinti

Dedu keksiukų, kuriuos kartą mėginau iškepti visai be jokio cukraus, dėjau tik medaus ir tokio agavos sirupo, tai visai jie neblogai pavyko, tad jei norite, išsikepkite ir jūs be cukraus (na, o jei agavos nėra, tai tiks ir rudas cukrus).

 

Keksiukai su morkomis, medumi ir ruginiais miltais

0
komentarai
33
Porcijos
12 asm.

Reikės:

2 morkų
100 ml aliejaus
100 ml medaus
4 šaukštų jogurto
2 kiaušinių
4 šaukštų rudojo cukraus (arba agavos sirupo)
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
0,5 šaukštelio sodos
150 g kvietinių miltų
150 g viso grūdo ruginių miltų
2 šaukštų avižinių dribsnių
2 šaukštų sėklų mišinio (sezamai, saulėgrąžos, moliūgai, linų sėmenys)
cinamono
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Morkas sutarkuojame per smulkią tarką.

2

Medų pašildome kartu su aliejumi.

3

Kiaušinius suplakame su cukrumi (sirupu) ir jogurtu.

Reklama
41011
4

Kepimo miltelius ir sodą sumaišome su miltais, ten pat įdedame avižas ir sėklas, cinamoną.

5

Morkas sumaišome su medaus ir aliejaus mase, ten pat supilame kiaušinių ir jogurto masę, supilame miltus su priedais. Viską sumaišome, dedame į formeles ir kepame apie 35 min 190 C.

Ingredientai
Patarimas

Tokie keksiukai lengvai transportuojami ir jei trauksite į kaimą ar į sodą, ar prie upės, ar prie jūros, ar į parką, ar pas močiutę į kaimą.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Linkėjimai nuo keksiukų mylėtojos!Tik va aš Vilniuje nerandu arba nemoku ieškoti (?) baltųjų keksiukų "sijonėlių",t.y. popierinių formelių, nes ant stalo daug gražiau išrodo "aprengti" :)! Gal kas galit patart, kur jie užslėpti?
    Lauksim ir daugiau keksiukų idėjų ;)!

  2. Linkėjimai nuo keksiukų mylėtojos!Tik va aš Vilniuje nerandu arba nemoku ieškoti (?) baltųjų keksiukų "sijonėlių",t.y. popierinių formelių, nes ant stalo daug gražiau išrodo "aprengti" :)! Gal kas galit patart, kur jie užslėpti?
    Lauksim ir daugiau keksiukų idėjų ;)!

  3. Maciau "sijoneliu" Siaures miestelio RIMI ir Tuskulenu IKI :)) tik jie ten gana gerai paslepti. Pvz., RIMI maciau kazkur tarp kepimo formu pacioje apatineje lentynoje uzkistus, IKI irgi panasiai.

  4. Aš pirkau prieskonių parduotuvėj "De lona", ten prieš Holiday Inn Konsitutcijos pr., o spalvotus perku IKI parduotuvėj 🙂

  5. As randu specialiones parduotuvese, kurios prekiauja Dr.Oetker produkcija, pvz. Siauliuose "Arenoje" arba Vilniuje "Cup"`e.
    Taip pat gaminu namu darbo saldainius ir juos puikiausiai dedu i tokius popierinius sijonelius, tik per pus mazesnius, negu keksiukams. Ju yra ir spalvotu.

  6. Beata, gerai yra ir ta zuvies tirada. ypac tiems kas jau menesi kaip mesos nevalgo 😀 o dabar dar grilio sezonas, tai niam niam kokiu skanumynu ten galima kept

  7. "Sijonėlių" dar būna Tomas Philipps parduotuvėse. Ir šiaip ten pigiau jie. Bent jau už RIMI tai tikrai, o kaip kitur – nežinau.

    O keksiukai atrodo superiniai! Būtinai ilgai nelaukdama išbandysiu!

  8. Išbandžiau 🙂 Ant rytojaus keksiukų nebeliko! Labai skanūs, labai sveikuoliški! Čia kas klausė kiek tešlos dėti – aš dėjau kažkur 2/3 sijonėlio – buvo kaip tik.

  9. Išbandžiau 🙂 Ant rytojaus keksiukų nebeliko! Labai skanūs, labai sveikuoliški! Čia kas klausė kiek tešlos dėti – aš dėjau kažkur 2/3 sijonėlio – buvo kaip tik.

  10. O sakykit Agavos sirupo ir 4 saukstai?
    Visada pasigendu nuorodos koks kiekis gaunasi :)nes butu gerai zinoti ar is karto darytis dvigubai daugiau.
    Kepam jau ir laukiam – rezultato.

  11. Isbandziau ir as 🙂 Superiniai.. Vietoj medaus ir agavos naudojau ryziu sirupa, labai fain gavosi. Tiesa, viena "bleka" dariau "sijoneliuose", o kita dali sudejau i keksine forma. Skanu, bet tada prasosi kazkokio uztepimo (uogienes, sirupo, gal net sviesto..)

  12. Labai apsidziaugiau radusi tokius pusiau sveikuoliskus keksiukus , kepsiu butinai, uzdesiu melyniu, tiesiog nesitveriu savo kailyje, kaip laukiu vakaro. 🙂

  13. Labai gardūs! Auksiniai, purūs ir nepersaldūs 🙂

    Labai ačiū, Beata! Tavo receptai tokie šilti ir jaukūs 🙂

  14. Suabejojau de lsodos dejimo tiesiai i miltus nenugesinus, ar nesijaus kai iskeps, o gal visgi ja geriau nors i jogurta imaisyti kad nors kiek nusigesintu?

  15. Puikiai tobulas skonis! Neturejau agavos sirupo, tai pyliau klevų, pridėjau kakavos milteliu vietoje cinamono, įmečiau mažiau sėklų, pridėjau kedro riešutų, bei siurprizui į keksiuko vidų gabalėlį juodo šokolado. Ačiū Beata!

Rašyti komentarą