Blynus valgome su grietine.
Nuplauname ir smulkiai supjaustome porą.
Keptuvėje išlydome sviestą, beriame poro gabalėlius. Kol poras kepa, nulupame morką ir supjaustome ar sutarkuojame tarka.
Morkos gabalėlius suberiame į kepančius porus, pamaišome ir, kol daržovės troškinasi, gabaliukais supjaustome cukiniją ir suberiame į keptuvę. Viską pakepiname, kol daržovės suminkštėja.
Paskaniname kmynais, druska, pipirais.
Į dubenį mušame kiaušinius, aliejų, pieną, beriame druskos ir lengvai paplakame šluotele.
Pilame šiek tiek vandens ir vėl paplakame. Įsijojame miltus ir masę gerai išmaišome, kad tešla taptų vienalyte mase.
Į tešlą pilame likusį vandenį ir gerai išmaišome. Tešla turi būti pakankamai skysta.
Įkaitiname keptuvę. Patepame ją aliejumi.
Samteliu pilame tešlą į keptuvę, sukdami keptuvę paskirstome tešlą, kad tolygiai padengtų dugną, ir kepame kelias minutes, kol atlimpa kraštelis, po to apverčiame ir vėl pakepame.
Ant blynelio vidurio dedame gerą šaukštą troškinto daržovių įdaro, uždedame gabalėlį sūrio ir blyną suvyniojame ar užlankstome jo kraštus.
Taip paruoštus blynelius iš abiejų pusių apkepiname išlydytame svieste su šlakeliu aliejaus. Blynus galima apkepti ir karštoje 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.
Blyneliai fantastiški! Net mano vyras, kuriam maistas be mėsos - ne maistas, valgydamas vis kartojo kaip skanu ir prašė šiuos blynelius gaminti dažniau :) Ačiū už puikų receptą.
kuo galeciau pakeisti ozkos suri: mocarela ar siaip kokiu kitokiu.