Blyneliai su daržovėmis
Komentarų: 6
Gruodžio 08. 2012
Recepto iliustracija

Blynus valgome su grietine.

Porcijos ikona
Porcijos
6 asm.
Ingredientai
Tešlai reikės:
Įdarui reikės:
Gaminimas
Ruošiame įdarą: 
  1. Nuplauname ir smulkiai supjaustome porą.

  2. Keptuvėje išlydome sviestą, beriame poro gabalėlius. Kol poras kepa, nulupame morką ir supjaustome ar sutarkuojame tarka.

  3. Morkos gabalėlius suberiame į kepančius porus, pamaišome ir, kol daržovės troškinasi, gabaliukais supjaustome cukiniją ir suberiame į keptuvę. Viską pakepiname, kol daržovės suminkštėja.

  4. Paskaniname kmynais, druska, pipirais.

Kepame lietinius: 
  1. Į dubenį mušame kiaušinius, aliejų, pieną, beriame druskos ir lengvai paplakame šluotele.

  2. Pilame šiek tiek vandens ir vėl paplakame. Įsijojame miltus ir masę gerai išmaišome, kad tešla taptų vienalyte mase.

  3. Į tešlą pilame likusį vandenį ir gerai išmaišome. Tešla turi būti pakankamai skysta.

  4. Įkaitiname keptuvę. Patepame ją aliejumi.

  5. Samteliu pilame tešlą į keptuvę, sukdami keptuvę paskirstome tešlą, kad tolygiai padengtų dugną, ir kepame kelias minutes, kol atlimpa kraštelis, po to apverčiame ir vėl pakepame.

Lankstome blynelius: 
  1. Ant blynelio vidurio dedame gerą šaukštą troškinto daržovių įdaro, uždedame gabalėlį sūrio ir blyną suvyniojame ar užlankstome jo kraštus.

  2. Taip paruoštus blynelius iš abiejų pusių apkepiname išlydytame svieste su šlakeliu aliejaus. Blynus galima apkepti ir karštoje  200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.

Komentarai
  • Aušra

    Blyneliai fantastiški! Net mano vyras, kuriam maistas be mėsos - ne maistas, valgydamas vis kartojo kaip skanu ir prašė šiuos blynelius gaminti dažniau :) Ačiū už puikų receptą.

  • ramune

    kuo galeciau pakeisti ozkos suri: mocarela ar siaip kokiu kitokiu.

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą