Citrininės vištienos šlaunelės
Komentarų: 46
Balandžio 14. 2015
Recepto iliustracija

Šios šlaunelės – toks greitas vakarienės patiekalas, kai viskas po ranka ir belieka tik viską apjungti, nusiųsti į „soliariumą”, o per tą laiką dar ir atsipūsti galima arba nusilakuoti nagus, paskaityti knygą. ARBA išvirti ar paruošti garnyrą: kuskusą, ryžius, perlines kruopas, salotas, garuose virtas daržoves…Čia jau pagal galimybes – nelygu, kas spintelėse ir šaldytuvuose guli.

Porcijos ikona
Porcijos
6 asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Dubenyje sumaišykite šlauneles su druska, pipirais. Citriną ir apelsiną gerai nuplaukite. Nutarkuokite jų žievelę į dubenį su vištiena, ten pat išspauskite pusės apelsino sultis, įpilkite šiek tiek aliejaus ir išmaišykite rankomis. Atidėkite.

  2. Nuskuskite morką ir supjaustykite griežinėliais. Taip pat supjaustykite citriną. Svogūnų laiškus susmulkinkite.

  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C, viršus-apačia režime. Pasiruoškite skardą ar keramikinį kepimo indą, ištepkite jį aliejumi. Išdėliokite morkas, tada citrinas, užbarstykite svogūno laiškus ir razinas. Užberkite dar šiek tiek druskos (tik truputėlį, kad nebūtų per sūru) bei pipirų. Uždėkite vištienos šlaunelių mėsą ir šaukite į orkaitę 40 minučių. Po 40-ies minučių užpilkite ant vištienos grietinėlę ir dar pakepkite 10 minučių.

     

Komentarai
  • Laima

    Gaminau pagal recepta,tik netarkavau žieveliu ir vietoj svogūnu laišku dėjau svogūna. Puse citrinos plonais grežinėliais tik ipjausčiau. Na rezultatas tikrai nustebino, skani, trapi, ne sausa,truputi juntamas rugštelės skonis. Ačiū Beata

  • Vaida

    Ačiū už receptą. Gavosi l skanus patiekalas ir svarbiausia greitas. Jokių garnyrų net nedariau.
    Sesei ir mamai parekomendavau, ir jos gamino, irgi receptą išgyrė.

    Tiesa, aš dėjau šalotinį svogūną vietoj laiškų, nes neturėjau..

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą