Spausdinti

Tikriausiai nujaučiate, koks buvo populiariausias receptas per visas 200 laidas? Aišku, kad cinamoninės bandelės, todėl jos karaliaus jubiliejinėj laidoj!
Sužinosite, ką galite padaryti KITAIP, kad Jūsų cinamoninės bandelės būtų dar puresnės, minkštesnės, drėgnesnės, kad iškeptos būtų tokios skanios, jog jokio glajaus ant viršaus nesinorėtų. Ir ta paslaptis slypi žodyje „tangzhong”. Tai metodas, kai dalis miltų užplikoma, todėl bandelių tešla išeina ypatingai minkšta, puri ir orinė, o iškepusios bendelės išlieka drėgnos ilgesnį laiką.

Gardžiausios cinamoninės bandelės

6
komentarai
6
Porcijos
24 asm.

Ingredientai

150 ml vandens
150 ml pieno
60 g miltų
60 g sviesto
1 kg miltų
10–14 g sausų mielių
8 šaukštai cukraus
120 g sviesto
300 ml pieno
1 šaukštas druskos
1 šaukštas malto kardamono
1 kiaušinio bandelėms aptepti
perlinio ar paprasto cukraus bandelėms pabarstyti (nabūtina)

Įdaras:

200 g sviesto
150 g cukraus
2 šaukštai malto cinamono
1 šaukštas malto kardamono
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Gaminame mielinę tešlą. Puode išlydome 60 g sviesto ir suberiame 60 g miltų. Išmaišome. Vis maišydami palengva supilame 150 ml vandens ir 150 ml pieno. Viską maišome kaitindami, kol susijungs į vientisą masę, beveik bešamelio padažą. Į jį įmaišome gabaliukais supjaustytą likusius sviestą (120 g) ir 300 ml pieno. Viską gerai išmaišome.

2

Į didelį dubenį beriame visą kilogramą miltų, nubrauktą šaukštą druskos, 120 g cukraus, 14 g sausų mielių ir šaukštą malto kardamono.

3

Lėtai maišydami supilame į miltus visą „bešamelį” ir minkome nuoširdžiai ir kantriai, kol tešla taps ypač minkšta ir elastinga, lenvai atlips nuo dubens kraštų. Perkeliame į švarų dubenį, pridengiame rankšluosčiu ar maiastine plėvele ir leidžiame pakilti apie valandą. O jei bandelėmis norėsite mėgautis ryte, tuomet uždengtą tešlą statome į šaldytuvą ir leidžiame kildintis pernakt.

Reklama
41011
4

Ruošiame įdarą. Minkštą sviestą elektriniu plaktuvu išplakame su cukrumi, cinamonu ir kardamonu, kol sviestas taps purus ir jo tūris padidės.

5

Kočiojame tešlą. Nedideliu aliejaus kiekiu patepame stalviršį, ant kurio kočiosime ir pradžioje rankomis švelniai ištampome, paformuojame tešlą, kad būtų stačiakampio formos. Tą stačiakampį iškočiojame, kol tešla taps plona – iki 5 mm storio. Visą jos paviršių tolygiai ištepame įdaru. Tešlos stačiakapį mintyse horizontaliai padaliname į tris dalis. Apatinį trečdalį užlenkiame viršun, o viršutinį trečdalį lenkiame link apačios – tešlą sulankstome kaip kokį laiškelį. Taip sulankstytą ją dar truputį pakočiojame, kad taptų kiek plonesnė.

6

Aštriu peiliu ar picos ratuku supjaustome tešlą vertikaliai 2-3 pirštų juostelėmis. Kiekvieną tą juostelę darkart perpjauname du kartus, bet šįkart ne iki galo, o tiek, kad viršuje liktų apie 1 cm tarpelis, kuris tas tris plonas juosteles laikytų drauge. Kiekvieną ploną juostelę susukama, suvejame į virvelę ir tada tas virveles supiname kaip kasą. Tada kaselę imame į rankas ir prilaikydami abu galus sukame apklink du pirštus ir užmezgame mazgelį. Tuos mazgelius dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą palikdami dosniai vietos bandelėms pakilti. Uždengtas bandeles kildiname dar 30-60 minučių (jei tešla kilo šaldytuve ir yra šalta, gali prireikti daugiau laiko jai pakilti). Pakilusias bandeles patepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome cukrumi.

7

kepame iki 190-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą