Glazūruota lašiša
Komentarų: 0
Spalio 28. 2025
Recepto iliustracija

Vos keli kokybiški ingredientai, pusvalandis – taukšt ir vakarienė – kaip iš restorano, pažadu. Nuostabu tirštas datulių sirupas suteiks gilaus ir ne kasdienio skonio žuviai, jį puikiai papildo šlakelis tamsaus sojų padažo ir mėgiami prieskoniai.

Porcijos ikona
Porcijos
4 asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Labai lengvai pabarstome lašišos file druska ir j. pipirais.

  2. Sumaišome Amrita datulių sirupą su sojos padažu ir česnako granulėmis. Čia itin tinka tamsus sojos padažas, kuris yra tirštesnis ir sodrtesnis savo skoniu. Bet tikrai galite keisti ir paprastu sojos padažu. Jei mėgstate aštriau, į marinatą įdėkite šlakelį sirachos ar tabasco padažo ar tieisog žiupsnelį čili pirpirų dribsnių.

  3. Užpilame marinatą ant žuvies palikdami porą šauktelių marinato, kurį naudosime po kepimo. Paliekame lašišą pasimarinuoti, kiek turime tam laiko. 5-10 min. irgi geriau negu nieko.

  4. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Ir kepame lašišą 15-20 min., priklausomai nuo gabalėlių dydžio. Šias file juosteles kepiau 15 min. Galite kepti ir karšto oro gruzdintuvėje, prireiks iki 10 min.

  5. Kol lašiša kepa sausoje keptuvėje galite šiek tiek paskrudinti sezamo sėklas ar migdolų skiedras – jos suteiks traškumo jūsų vakarienei.

  6. Iškeptą žuvį galite plonu sluoksnio patepti likusiu marinatu – suteiks galūzai žvilgesio. Prieš patiekiant pabarstykite skrudintomis sezamo sėklomis. Valgykite su ryžiais ir lengvai apvirtomis ar garintomis daržovėmis.

Komentarai

Komentarų nėra.

Rašyti komentarą