Indonezietiški kepti ryžiai su krevetėm – Nasi Goreng
Komentarų: 5
Spalio 11. 2012
Recepto iliustracija

Greitas ir gardus patiekalas su tuo paprastais ingridientais.

Porcijos ikona
Porcijos
4 asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Išsiverdame ir šaltu vandeniu nupilame ryžius.

  2. Nulupame ir smulkiais kubeliais supjaustome agurkus.

  3. Nulupame ir susmulkiname česnaką. Smulkiai supjaustome čili pipirą.

  4. Šaldytas ir lukštentas krevetes perliejame verdančiu vandeniu.

  5. Keptuvėje įkaitintame skrudintų sezamų aliejuje pakepiname susmulkintą česnaką, beriame smulkintą čili pipirą be sėklyčių ir sukapotus laiškinius svogūnus.

  6. Kiaušinį lengvai paplakame šakute dubenėlyje. Į kiaušinio plakinį šliūkštelime porą lašų skrudintų sezamų aliejaus ir šaukštą sojų padažo.

  7. Kiaušinio plakinį pilame į keptuvę, verčiame krevetes, ryžius ir viską maišydami pakepiname.

  8. Pabaigoje lygiomis dalimis, po šaukštą, sumaišome sojų padažą ir kečap manis padažą, supilame į keptuvę ir viską išmaišome.

  9. Serviruojame lėkštėje, šalia pabarstome agurkų kubelius ir smulkinta kalendros žole.

Komentarai
  • Sigita

    Kelioms porcijoms skirtas šis receptas? :)

  • ugne

    Tobula!

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą