Nuostabiai gardus būdas: kai šitaip pagaminau, tai turiu pasakyt, kad net man neliko. Tikrai taip. Smidrai lengvai paskrudinami alyvuogių aliejuje. Po to toje pat keptuvėje paminkštinami svogūnų laiškai ir ant viršaus sutrupinama feta, pipirai, ir šlakelis dar alyvuogių aliejaus su citrinų sultimis. Ko jums dar reikia? Priklauso nuo to, kas per šventė, ir ar tai pietūs, ar vakarienė: su kruopom ar ryžiais, ar su šviežiom bulvėm, ar duona. Ar prie vištienos kepsnio, ar plakto kepto kiaušinio? Renkatės patys
Nulaužome sumedėjusius smidrų galus ir dedame į dubenį. Pašlakstome maždaug 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, pagardiname druska, pipirais bei maišydami rankomis padengiame juos tolygiai šiais priedais.
Dedame smidrus kepti į įkaitusią keptuvę ir pavartydami kepame apie 4 min., kol smidrai paruduos, suminkštės, bet viduje išliks traškūs.
Iškeptus smidrus dedame į lėkštę, o į jų vietą keptuvėje suberiame susmulkintus svogūnų laiškus ir pakepiname, kol suminkštės.
Smidrus pašlakstome šaukštu alyvuogių aliejaus ir citrinos sultimis, pabarstome druska, pipirais ir galiausiai – sutrupintu tarp pirštų fetos sūriu ir pakepintais svogūnų laiškais.
Išbandžiau :) tik kepiau ant ghee sviesto ir daugiau nebepyliau aliejaus, nes atrodė, kad tos drėgmės ir taip užtenka :) Tikrai skanus variantas :) manau dar kartosiu :)
Nesupratau?
Nulaužti sumedėjusias dalis ir dėti į dubenį???
Kepti tas sumedėjusias dalis?
Jos gi ir liks sumedėję
Jei būčiau naujokė virtuvėje taip ir padaryčiau ir tikrai sakyčiau, kad neskanus patiekalas.