Keturgrūdė košė su moliūgu ir saulėje džiovintais pomidorais
Komentarų: 0
Spalio 09. 2025
Recepto iliustracija

Maistinga, skani ir paprasta. Man patinka, kad čia – įvairios kruopos, o svarbiausia – druska ir negailėti moliūgo bei saulėje džiovintų pomidorų.

Porcijos ikona
Porcijos
asm.
Ingredientai
Kruopos:
Daržovės:
Priedai
Gaminimas
  1. Kruopas ir lęšius perplaunam, o jei išeina – trumpai pamirkom.

  2. Pilam į puodą su vandeniu, įdedam sultinio kubelių (arba tiesiog druskos).

  3. Verdame apie 12–14 min., tada nupilam vandenį.

  4. Tuo metu keptuvėje arba puode pakepinam smulkintą svogūną ir salierą su alyvuogių aliejumi.

  5. Tada sudedam tarkuotą moliūgą, užpilam trupučiu vandens ar sultinio ir patroškinam, kol moliūgas suminkštėja. Įberiam persilado prieskonių pagal skonį.

  6. Tada supilam išvirtas kruopas, viską gerai sumaišom.

  7. Pabaigoje įdedam smulkiai pjaustytų saulėje džiovintų pomidorų arba keptų marinuotų paprikų.

  8. Jei norim, pagardinam dar šaukštu Beatos virtuvės krapesto padažu, druskos ir pipirų pagal skonį. Ant viršaus galima pabarstyti moliūgų sėklų, nors gal jau ir taip visko gana, ha ha ha

Daugiau receptų su:
Košė valgyk ir žydėk
Komentarai

Komentarų nėra.

Rašyti komentarą