Kondensuotą pieną supilkite į dubenį, įmuškite kiaušinius ir sumaišykite su šaukštu, kad nebesimatytų kiaušinių.
Sviestą ištirpinkite ir supilkite į kondensuoto pieno masę, išmaišykite.
Miltus persijokite su kepimo milteliais ir įmaišykite į kondensuoto pieno bei kiaušinių masę. Išeina tiršta tešla.
Po kelis šaukštus tešlos sukrėskite į keksiukų kepimo formą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 25 minutes 190 laipsnių temperatūroje.
Į dubenį dėkite kambario temperatūros sviestą, kelis šauktus kondensuoto pieno ir sūrį. Masę gerai išsukite. Galite vietoj kondensuoto pieno galite naudoti porą šaukštų cukraus pudros tada kremas bus standesnis. tokiu atveju pirmiau išplakite sviestą su cukraus pudra tada sudėkite grietinėlės kremą ir išplakite iki vientisos masės.
Iškepusios keksiukus palikite atvėsti. Kai jie praauš, ant kiekvieno jų užtepkite paruošto kremo ir papuoškite mėgstamiausiomis uogomis ar spalvotais pabarstukais.
Jei kremas atrodo per skystas, palaikykite papuoštus keksiukus šaldytuve porą valandų ar per naktį.
Man iśėjo lygiai 20 Keksiukų.
Laba diena,
Gaminant glajų jame pasimatė sviesto kauburiukai, t.y. glajus tapo nevientisas. Sviestą naudojau kambario temperatūros, išsukau, o ne plakiau, viską atlikau kaip parašyta. Gal patarsite, kur galėjo būti klaida? Ir ar įmanoma jį (glajų) "pataisyti"?
Ačiū.