Kūčia
Komentarų: 18
Gruodžio 15. 2014
Recepto iliustracija

Mūsų kūčia yra tarsi desertas. Esu ją ruošusi ir su rugių, kviečių bei perlinėmis kruopomis, bet pastaruoju metu man skaniausia avižinė. O jūs pasirinkite, kokias mėgstate ir kokių turite. Viskas labai paprasta: išverdame kruopas, jas sumaišome su maltomis aguonomis ir aguonpieniu, skaniname medumi, beriame mėgstamų smulkintų riešutų ir džiovintų vaisių.
Svarbiausia neprisigaminti kūčios per daug: jos visiems užtenka po dosnų šaukštą.

Porcijos ikona
Porcijos
6 asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Pasūdytame vandenyje išverdame avižų kruopas, kad būtų minkštos, bet jokiu būdu neperverdame.

  2. Riešutus paskrudiname ir šiek tiek pasmulkiname peiliu. Sausoje keptuvėje taip pat apkepame saulėgrąžų ir moliūgų sėklas.

  3. Į dubenį sukrečiame nusunktas išvirusias kruopas, beriame riešutus, sėklas, spanguoles, sumaltas aguonas, linų sėmenis, cinamoną, medų, žiupsnį druskos. Gerai išmaišome. Tuomet supilame aguonų pieną ir dar kartą gerai išmaišome. Kruopos bus slidžios ir drėgnos, bet nesukibs viena su kita.

Komentarai
  • Jadvyga

    Labai ačiū už šį receptuka ❤️

  • Rasa

    laba diena, ieškau Jūsų video, kaip gaminti KŪČIĄ :) daug girdėjau komplimentų ir noriu pasigaminti:) ačiū

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą