Makaronai arba pasta alla Norma
Komentarų: 21
Gruodžio 29. 2014
Recepto iliustracija

Užkaiskite didelį puodą vandens, kuriame virsite pastą. Būtinai pasūdykite, nes kitaip bus neskanu. Ir nesvarbu, kiek vėliau besūdysite padažą, gero skonio nebus. Tai labai yra svarbu nepamiršti tinkamai pasūdyti ir būtent vandenį, kuriame virsite makaronus.

Beatos virtuve_tikras italas

Porcijos ikona
Porcijos
4 asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Supjaustykite baklažaną 1 cm riekelėmis. Lengvai pabarstykite druska. Taip pat ir cukiniją. Galite iškart perpjauti pusiau.

  2.  Kepkite įkaitintame aliejuje, kol sumikštės ir paruduos, vis pamaišykite. Baklažanai užtruks iškepti kokias 10 minučių… Svarbu juos iškepti pilnai. Dabar berkite cukinijas ir vos vos jas pakepinkite, pilkite „Beatos virtuvės” šaunųjį padažą „Tikras italas” ir viskas! Leiskite viskam pašilti ir suburbuliuoti.  Pabaigai sudėkite baziliko lapelius.

  3. Dabar užvirkite vandenį ir berkite makaronus.

  4.  Nukoškite makaronus, pasilikite pusę stiklinės vandens. Makaronų svarbu nepervirti.

  5. Dėkite makaronus į keptuvę su padažu ir dar leiskite viskam pasitroškinti kelias minutes, apsikeisti skoniais. Dabar jau berkite sūrį ir basta.

  6. Ant viršaus dar rukolos galite, ir dar baziliko, ir dar džiovinto sūrelio užbarstyti. O užteks keturiems valgytojams.

Komentarai
  • Ieva

    Puikus receptas, ką tik pagaminau šeimynai su pilnagrūdžiais penne - labai skanu!

  • Diana

    Pasta Norma valgiau Sicilijoje mažame šeimos restoranėlyje Catania mieste prie žuvų turgaus.. Vieni skaniausių mano valgytų makaronų.. Bet kuriuo atveju, taip kaip Italijoje ir ypač Sicilijoje niekur Lietuvoje nerasi taip skaniai pagamintų makaronų patiekalų..

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą