Taip paruoštą vištieną galėsite valgyti ir šiltą, kaip pagrindinį patiekalą, ir šaltą kartu su salotomis ir lengvu padažu.
Aš paprastai perku iškaulintą, bet nesupjaustytą vištos krūtinėlę. Vištienos krūtinėlę išilgai pjaudama padaliju į keturis kepsnius, kad būtų pakankamai ploni greitai iškepti, bet nesudžiūtų.
Majonezą su mangais sumaišom su kario prieskoniais, druska ir citrina. Vištienos kepsnius pavoliojam šitam padaže ir, jei turim laiko, leidžiam pasimarinuoti. Jei neturim, galim kepti iš karto.
Kepam gerai įkaitintoje keptuvėje, kiekvienai pusei paskirdami po porą minučių, o tada apskrudusią vištieną šaunam į karštą orkaitę dar 10 minučių, kad pabaigtų kepti. Galite pabaigti kepti ir keptuvėje, tik jokiu būdu neperkepkite – prapjovus kepsnį mėsa turi būti balta.
Nu ką, išvoliojau vištieną, palikau marinuotis porai valandų, išbandysim :) Tikiuos nenusivilsiu šiuo Beatos receptu, tai būtų pirmas kartas.
mango majo majonezo niekur nera.kur jo nusipirkti?