Tikra rudens pyragų karalienė. Ir žinot ką? Su slyvom – TOBULAI, bet puikiai tiks ir su kriaušėmis ar obuoliais. Ir čia, aišku, daug gero „Dvaro“ sviesto, kurio visada turiu savo šaldytuve. O viso šito karalienės pyrago vinis – migdolinis kremas, kuris pasiruošia akimirksniu. Karštas su plakta „Dvaro“ grietinėle yra tiesiog PASAKA, o ne desertas.
Į dubenį suberiam miltus, cukrų ir druską, pirštais sutrupinam su šaltu sviestu, kol gaunasi trupiniai.
Tada įmušam kiaušinį, dedam grietinę ir greitai suminkom tešlą.
Iškočiojam į apskritimą ant kepimo popieriaus – to paties, kurį dėsim į skardą.
Išplakame kambario temperatūros sviestą su cukrum, kiaušiniu ir grietine, tada įmaišom migdolus ir krakmolą.
Užtepame masę ant tešlos, iįrikiuojame skiltelėmis pjaustytas slyvas.
Kepame iki 180–190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min., kol gražiai paruduos iki auksinės spalvos.
Valgom dar šiltą, su plakta Dvaro grietinėle – tobula rudens pasaka. 🍂✨
Komentarų nėra.