Migdolinis slyvų pyragas
Komentarų: 0
Spalio 23. 2025
Recepto iliustracija

Tikra rudens pyragų karalienė. Ir žinot ką? Su slyvom – TOBULAI, bet puikiai tiks ir su kriaušėmis ar obuoliais. Ir čia, aišku, daug gero „Dvaro“ sviesto, kurio visada turiu savo šaldytuve. O viso šito karalienės pyrago vinis – migdolinis kremas, kuris pasiruošia akimirksniu. Karštas su plakta „Dvaro“ grietinėle yra tiesiog PASAKA, o ne desertas.

Porcijos ikona
Porcijos
12 asm.
Ingredientai
Tešlai:
Migdolinei masei:
Gaminimas
Gaminame tešlą
  1. Į dubenį suberiam miltus, cukrų ir druską, pirštais sutrupinam su šaltu sviestu, kol gaunasi trupiniai.

  2. Tada įmušam kiaušinį, dedam grietinę ir greitai suminkom tešlą.

  3. Iškočiojam į apskritimą ant kepimo popieriaus – to paties, kurį dėsim į skardą.

Ruošiame migdolinę masę
  1. Išplakame kambario temperatūros sviestą su cukrum, kiaušiniu ir grietine, tada įmaišom migdolus ir krakmolą.

  2. Užtepame masę ant tešlos, iįrikiuojame skiltelėmis pjaustytas slyvas.

Kepame
  1. Kepame iki 180–190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min., kol gražiai paruduos iki  auksinės spalvos.

  2. Valgom dar šiltą, su plakta Dvaro grietinėle – tobula rudens pasaka. 🍂✨

Daugiau receptų su:
Greitas pyragas marcipanas
Komentarai

Komentarų nėra.

Rašyti komentarą