Pikantiškas kišas su kriaušėmis ir mėlynųjų pelėsių sūriu
Komentarų: 21
Lapkričio 05. 2013
Recepto iliustracija
Porcijos ikona
Porcijos
8 asm.
Ingredientai
Tešlai reikės:
Pikantiškam įdarui reikės:
Gaminimas
Gaminame tešlą:
  1. Persijojame miltus, pasūdome.

  2. Vis padažydami į miltus įtarkuojame šaltą sviestą. Viską greitai patriname pirštais, kol gausime į trupinius panašią masę.

  3. Po truputį pildami vandenį, maišydami paprastu stalo peiliu, leidžiame sviesto ir miltų trupiniams šiek tiek sudrėkti. Sušlapusius gabalėlius vis nustumiame į dubens kraštus, kad jie neperdrėktų ir vandenį pilame ant sausų tešlos trupinėlių, kol visa tešla tampa tolygiai drėgna.

  4. Neminkydami suspaudžiame tešlą į vientisą apvalų gumulą, jį šiek tiek suplojame, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 15 minučių.

  5. Pabarstome stalą miltais. Kočiojame atvėsusią tešlą, vis pasukdami pagal laikrodžio rodyklę, kol gausime šiek tiek didesnį nei jūsų kepimo forma lakštą.

  6. Tešlą, per daug jos netąsydami, tiesiame į gilią kepimo formą. Švelniai paspausdami, priklijuojame tešlą prie kepimo formos kraštų. Tešlos perteklių galime gražiai nupjauti peiliu.

  7. Į iškotos tešlos vidurį tiesiame kepimo popierių ir beriame balastą – sausas pupeles ar žirnius, ir dedame į šaldytuvą pusvalandžiui.

  8. Atvėsus tešlai, dedame visą kepimo formą kartu su balastu į 190 laipsnių orkaitę ir kepame apie 20 minučių. Paskui išimame popierių ir balastą ir vėl šauname į orkaitę 5-10 minučių.

Gaminame tartą:
  1. Moliūgą supjaustome plonais gabalėliais, pabarstome druska, pipirais, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir pakepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.

  2. Pelėsinį sūrį pasmulkiname.

  3. Atvėsusius moliūgo gabalėlius išdėliojame iškeptoje tarto tešlos formoje, ir apibarstome smulkintu pelėsiniu sūriu.

  4. Išimame kriaušių sėklas ir supjaustome plonais pailgais gabalėliais. Išdėliojame juos ratu ant pelėsinio sūrio sluoksnio.

  5. Paplakame kiaušinius su pienu ir druska, šį plakinį užpilame ant pikantiškojo įdaro.

  6. Kepame pyragą 170 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių, kol įdaras iškepa ir pyragas gražiai paruduoja.  Ištraukę pyragą, leidžiame jam atvėsti iki kambario temperatūros ir sutvirtėti, o tuomet jau galime mėgautis…

Komentarai
  • uzsakymas

    Puikus receptas, kaip ir daugelis jūsų receptų, tikrai semiuosi idėjų! O sakykit, gal ir kišo su lašiša receptą turite? Teko ragauti iš čia: https://www.soulkitchen.lt/produktas/kisas/ labai patiko, tik recepto nežinau, gal jūs panašų derėte?

  • Rita

    Ar aš nepamačiau, ar nepaminėta, kokio skersmens turi būti skarda?

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą