Rytietiškų skonio natų pagardas, tinkantis ir tepti ant skrudintos duonelės, ir prie sūrio ar mėsos. Ragaudami jausite ir aiškų rūgštumą, ir saldumą.
Imbierą nuskutame ir smulkiai sutarkuojame. Česnakus nulupame ir smulkiai supjaustome. Išimame aitriųjų paprikų sėklas, paprikas smulkiai supjaustome. Svogūną susmulkiname mažais kubeliais.
Kriaušes ir rabarbarus nulupame ir supjaustome kubeliais. Į didesnį puodą supilame vyną ir actą. Suberiame visus prieskonius ir smulkintas daržoves, sukrečiame medų. Maišydami viską paverdame 20 minučių.
Į švarius stiklainius supilstome pagardą ir sandariai uždarome.
Jei pagardą į stiklainius supilstysite karštą, jis išsilaikys apie pusmetį. Jei atvėsusį, galios maždaug mėnesį.
Komentarų nėra.