Tai kaip gi be bulvių? Nei iš vietos, šitas mano netyčia sumeistraustas padažas yra baisingai gaivus ir, pavyzdžiui, labai puikiai tinka šiaip kaip salotų užpilas. Tik salierą privaloma smulkiai pjaustyti arba sutarkuoti. Jei tarkuosite, tai dalis jų nesusitarkuos ir tokios ilgos skaidulos liks, aišku, priklauso tai ir nuo salierų amžiaus, tai tuos saliero siūlus meskite lauk, nes kitaip nebus labai malonu valgyti…
Auksinės bulvytės (aštrios) su gaiviu salierų ir grietinės padažu
Bulvytėms:
Padažui:
Gaminimas
Bulvės:
Bulves perpjauti per puse ir supjaustyti skiltelėmis. Užvirti puodą vandens ir apvirti jame bulvių skilteles apie 8 minutes, kad tik pradėtų minkštėti, bet nesuirtų.
Prieskonius sumaišyti su sutrintu česnaku, druska ir aliejumi.
Kai bulvės apvirs nupilti vandenį ir leisti joms pagaruoti, tada užpilti prieskonių tyrelę sumaišyti ir išdėliojus ant skardos kepti karštoje orkaitėje 200C apie 45 minutes.
Padažas:
Salierą sutarkuoti, arba smulkiai smulkiausiai supjaustyti ir sumaišyti su grietine, pomidorų pasta, citrinos sultimis, druska ir vorčesterio padažu.
Šitas mano netyčia sumeistraustas padažas yra baisingai gaivus ir, pavyzdžiui, labai puikiai tinka šiaip kaip salotų užpilas. Tik salierą privaloma smulkiai pjaustyti arba sutarkuoti.
labai džiaugiuosi pagaliau įlindus į jūsų blogą… vis žadėdavau, vis draugės siūlydavo ir vis nerasdavau progos… skanūs, paprasti patiekalai ir labai nuoširdus, įdomus pateikimas!
noreciau suzinoti kur to kumino nusipirkti? labai patiko bulvyciu padazas tai noreciau pasidaryti. bet nesu macius kumino.
Sveiki,
Vita-kumino mačiau Rimi parduotuvėse, prieskonių skyriuje (o gal yra ir kitose parduotuvėse).
Shakės, labai patiko, ir taip skaniai kvepėjo virtuvė visa, mmmm 🙂 bet dar įdėjau šaukštą bulvių prieskonių ir kario 🙂 padažas labai atgavivino tą aštruma, AČIŪ už receptą
kumino galima įsigyti bet kurioje sveriamų prieskonių parduotuvėje (Vilniuje Panoramoje, Oze tikrai žinau, kad yra). Tai indiškas kmynas, galima įsigyti malto arba cielo 🙂 turi labai gerą kvapą ir skonį, rekomenduoju! (tik nepadauginkit, nes jis gana aitrus)
bulvytes tiesiog fantastika 🙂
kas ta uogine paparika?
Beata, o bulves nuskutam ar su visa lupena? 🙂