Labai vasariški, lengvi ir trapūs avižinių miltų keksiukai su šilauogėmis arba mėlynėmis – tikras malonumas gomuriui. Galite kepti ir iš vakaro, skonis ir kitą rytą bus kuo puikiausias. Visų grūdo dalių avižiniai miltai „Malsena“ turi mažiau glitimo nei kvietiniai ar speltų miltai ir yra maloniai salsvo skonio, todėl su šiais miltais ypač smagu kepti pyragus ir keksiukus. Siūlome išbandyti ir obuolių pyragą su avižiniais miltais ar avižinius šokoladinius sausainius.
Avižinių miltų keksiukai su šilauogėmis
Reikės:
Keksiuko viršūnėlėms:
Gaminimas
Gaminame: Įjungiame orkaitę – temperatūra 200 °C. Kiaušinius įmušame į dubenį, supilame jogurtą ar kefyrą, tirpintą sviestą, beriame cukrų ir maišome, kol susidarys vientisa masė. Įtarkuojame citrinos žievelės.
Visų grūdo dalių avižinius miltus „Malsena“ sumaišome su kepimo milteliais ir aguonomis. Miltus suberiame į kiaušinių masę, greitai sumaišome, kad išeitų vientisa masė, bet dar gali likti gumuliukų. Suberiame pusę šilauogių ir lengvai sumaišome. Tešla bus vidutinio tirštumo.
Viršūnėlei sumaišome avižinius dribsnius su medumi, kad suliptų. Po vieną du šaukštus tešlos dedame į formeles. Iki formelės viršaus turėtų likti apie centimetrą. Viršų pabarstome likusiomis šilauogėmis ir avižinais dribsniais. Šauname į orkaitę ir kepame apie 30 minučių.
Visų grūdo dalių avižiniai miltai „Malsena“ taip pat turi mažiau glitimo, todėl pyragai bus biresni nei iškepti su kvietiniais, bet skonis išliks nuostabus!
Visų grūdo dalių miltai sunkesni už įprastinius baltus miltus, nes sumalamas visas grūdas, todėl gamindami kepinius su jais nepamirškite įberti šiek tiek daugiau kepimo miltelių ar sodos, nei nurodyta recepte su baltais kvietiniais miltais.
Jokių būdu nesijokite! „Malsena“ net įsigijo specialias akmenines girnas, kad tik tas visas grūdas malamas prarastų kuo mažiau maistinių medžiagų. Malant stengiamasi nenusijoti vertingiausių grūdo dalių – sėlenų ir gemalų. Jei sijosite namie, visas gėris pranyks – sėlenos liks ant sietelio…
Puikūs keksiukai! Vos pamačiau receptą, iš karto nusprendžiau išbandyti, nes namie turėjau avižinių miltų. Gavosi purūs, minkšti. Tiesa, neturėjau šilauogių, tai naudojau juoduosius serbentus, nuostabiai tiko, gavosi tokie „su rūgštele”. Manau, tiktų ir mėlynės. Ačiū už gerą receptą! Tikrai kartosim 🙂
Tikrai puikūs, mano vieni mylimiausių, kepiau su šaldytom mėlynėm 😉
Labai skanūs keksiukai! Tik šilauogių mažai dar nunokę, tai serbentai tikrai gerai papildė 🙂
Skanauju tik iš pečiaus ir skubu rašyti,nes keksiukai NUOSTABAUS skonio! purūs ir lengi lyg pūkas !!!
Ačiū
O kiek vienetų keksiukų gaunasi pagal šį receptą?
Sveika mieloji Beata. Noriu siu keksiuku savo dukrytei metuku proga iskept. Klausimas ar vietoj cukraus galeciau pakeist tarkim klevu sirupa ir kiek tada jo reiktu? O gal tada neiskiltu keksiukai. Aciu jums visada uz ikvepencias idejas! Jus nuostabi. 🙂
Kuo galima būtų pakeisti medų viršūnėlėje, kepant vienerių jubiliatui? Ačiū!
Nuostabūs keksiukai! O ir nesudėtingas receptas, labai patiko. P. S. Ne ką prastesnis skonis net ir trečią dieną 🙂
Labai skanūs keksiukai! Vau, labai patiko Gavosi taip, kad nusipirkau ne itin skanių šilauogių, gal nepilnai prinokusios, todėl ieškojau recepto kur būtų galima jas panaudoti, radau šį, ir avižinių miltų turėjau stovėjo nenaudojami jau ilgą laiką, o dabar kai atradau šį receptą jau žinau kaip bus sunaudoti! Ačiū!
Šiandien kepiau. Tik kepiau gluten-free naudodama viską tą patį, tik miltų mišinį pasidariau savo iš grikių, ryžių, kukurūzų miltų. Ačiū už receptą! 🙂
Labai skanus keksiukai, kepu ne pirma karta. 🙂
Ačiū puikus receptas.
Labai skanus keksiukai. puikus receptas