Bolivinių balandų ir avokado sąjunga tokia stipri, kad sotumui užtikrinti nereikia nei mėsos, nei žuvies, bet man taip patinka rūkyta vištiena, kad nesusilaikiau jos čia neįkomponavusi. Be to, skoniai labai dera. Jei ir jums norėsis gabalėlio mėsos, salotas gaminkite su orkaitėje ar keptuvėje kepta vištiena arba kalakutiena.
Bolivines balandas galite išsivirti iš vakaro. Uždarytos indelyje jos kelias dienas puikiai išsilaikys šaldytuve. Apelsinas gaiviai nuteikia ir saulėtas dienas primena.
Rūkytos vištienos, avokadų ir bolivinių balandų salotos su apelsinais
Salotoms
Padažui
Gaminimas
Pagal nurodymus ant pakuotės išverdame bolivines balandas. Rekomenduoju
virti daugiau ir laikyti šaldytuve kitam kartui.
Salotas nuplauname, nusausiname ir suplėšome. Avokadą perpjauname pusiau, išimame kaulą ir dideliu šaukštu išskobiame, tarsi iškabiname minkštimą. Avokado puseles supjaustome riekelėmis.
Apelsiną gerai nuplauname ir nupjaustome žieveles, kartu pašalindami ir baltąją jų dalį. Supjaustome stambiais gabalais. Sumaišome su kruopomis. Supjaustome ar suplėšome vištieną.
Į lėkštę ar indelį dedame salotas, suberiame bolivines balandas su apelsinais, suguldome avokadus, pomidoriukus (aš jų nepjaustau, nes iš apelsino išteka pakankamai sulčių) ir vištieną.
Sumaišome citrinų sultis su aliejumi ir atidedame, kol valgysime salotas. Prieš valgydami pagardiname jas druska (iš anksto nesūdykite, nes salotos labai pavandenys), pipirais ir pašlakstome padažu.