Spausdinti

Taigi, manasis prieskonių mišinukas/ marinatas paprikaš tema. Šiaip galima, jei skarda didelė, ten pat primesti kokių nors daržovių: morkų, bulvių neluptų, belekaip pjaustytų – viskas kartu iškeps….

Bet aišku, labai gerai prieskonių stalčiuje ir mišinių turėti….. kartais……

Vištiena paprikaš arba labai neblogas marinatas keptai vištienai

0
komentarai
10
Porcijos
4 asm.

Reikės:

1 didelės česnako galvos
2 valgomų šaukštų paprikos miltelių
1,5 v. š maltos kalendros
1 arbatinio š. rūkytos paprikos
5 v. š. aliejaus (alyvuogių)
5 šaukštų raudono vyno acto
1,5 šaukšto cukraus
druskos (čia jau kiekvienas pagal save deda, aš dedu daug, t. y. vieną šaukštą kupinoką tikrai)
pipirų juodų (bent dešimt malūnėlio pasukimų)
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Česnakus sutrinti (su česnako spaudykle), viską sumaišyti. Turi išeiti tokia pastos konsistencijos košė.

2

Ta koše aptepti vištieną ir padėti marinuotis. Kuo ilgiau, tuo geriau. Geriausiai per naktį. Jei nėra laiko, tai bent porai valandų.

3

Kepti karštoje orkaitėje (200 C) 1,5 val. Išbėgs nemažai skysčio, tai juo bent kartą palaistyti vištieną, taip pat vieną kartą apversti kojeles…

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Su tikru vengrišku paprikašu nedaug bendro turi šis patiekalas. Anas valgomas su atskirai paruoštais tokiais zacirkiniais makaronais, jokių bulvių anei morkų

Rašyti komentarą