Jei turite tokią keturbriaunę tarką, tai vienas šonas paprastai būna tokie trys įpjovai, jais ir tarkuoju tuos obuolius. Greitai greitai. Tai ir tešlą greitai greitai reikia užmaišyti, kad obuoliai neparuduotų kaip rudeniniai lapai. Pyrago variantų, manau, yra tūkstantis ir vienas, ir ar atsimenate tokią knygą: viskas iš obuolių… Aš ją skaitydavau vaikystėje , nuo mažens prie maisto ir virtuvės traukia, todėl niekada ir nebūsiu tokia plona, kaip dailioji Violeta Repčenkaitė.
Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir išplakame iki pabalusių putų.
Sviestą ištirpiname ir supilame į kefyrą, tada kefyrą į kiaušinius ir išmaišome gražiai.
Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir įsijojame į tešlą, sumaišome, įdedame cinamono, kiek norisi. Man patinka daug.
Supilame obuolius, išmaišome, dedame į kepimo formą.
Dabar sumaišome du šaukštus džiūvėsėlių su dviem šaukštai cukraus rudo ir cinamonu, ir užbarstome ant pyrago viršaus.
Šauname į 180 C orkaitę ir kepame 45 minutes.
Nesigavo deja ir man. Liko šlapias, atrodo lyg neiškepęs :( nors obuolių įdėjau dar mažiau nei recepte...
Šis pyragas nerealus! Nesu super šeimininkė, bet jis visada pavyksta! O ir tekstura tokia kremiška, ne miltinė/biskvitinė. Na labai patinka, labai! Ačiū!