Sriuba daržovių, greita ir glostanti
Komentarų: 24
Kovo 17. 2014
Recepto iliustracija

Ką jūs pirmiausia darote, kai grįžtate iš kelionės? Išsikraunate lagaminus? Aš tai ne, lagaminai kažkaip pastovi truputį, o aš puolu iš karto į virtuvę virti sriubos. Na gerai, gal ne iš karto, tai priklauso nuo paros meto, nes jei parsirandu naktį, tai aišku neverdu sriubų… Sriuba man yra sugrįžimo į save ir į namus raktas.

Tikrai, po ilgo maitinimosi kitų paruoštu maistu ir šiaip po visokio oro uostų, lėktuvų ar net ir prašmatniausių restoranų maisto man norisi tik žolelių arbatos ir sriubos. Pačios paprasčiausios grynos tik daržovėm turtingos sriubos, be jokių mėsų, sviestų ir grietinėlių. Ir net be bulvių. Tik iš daržovių. Ir dar avinžirnių.

Avinžirniai – mano mėgstamiausia pupa, jau sakiau. Aš jų turiu ir džiovintų, bet labiausiai tai man patinka jau išvirti, nes tada jie stovi kaip kareiviai ir laukia. Perku juos įvairius konservuotus arba didžiuliuose stikliniuose skanius ispaniškus Užupio Krautuvėje. Jie ir į sriubą, ir į salotas, ir viskam tinka. Taigi sriuba pasidaro labai paprastai.

Porcijos ikona
Porcijos
4 asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Pradedame nuo šaukšto alyvuogių aliejaus keptuvėje ir švelnaus smulkiai supjaustyto poro pakepinimo.

  2. Kol poras kepa, supjaustom visas kitas daržoves, prie poro dedam morką, dar truputį jai leidžiam pasišutinti, užpilam vandeniu, įdedam sultinio ir viską paverdam 5 minutes.

  3. Tada jau dedam žirnelius, brokolius ir avinžirnius (išvirtus jau). Leidžiam dar 5 minutes pavirti, bet jokiu būdu nepervirti.

  4. Pabaigoje įspaudžiam citrinos sultis, patarkuojam imbiero ir įberiam žolelių, kad ir krapų… Tiesiog gyvenimo ir laimės, ir namų gerumo eliksyras, o ne sriuba.

Komentarai
  • Indre

    Tikrai labai sauni sriuba! Ir tai, kad vaikams patiko - dar didesnis ivertinimas. Aciu, Beata, uz recepta!

  • Akvile

    Sveika, Beata, keliem asmenim si sriuba? Ir koks vandens kiekis?

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą