Kiaulienos ir ananasų vėrinukai su gruziniškais prieskoniais
Komentarų: 3
Gegužės 23. 2014
Recepto iliustracija

Man asmeniškai vaisiai ir mėsa yra visai neprastas derinys, kiauliena mūsuose labiausiai vartojama ir derinama su obuoliu, bet va ananasas ir saldumo daugiau turi, yra savo struktūra patogesnis uždėti ant kažko. Taigi štai prašom, pasiūlymas gardžiam kepiniui ant laužo: kiaulienos sprandinė ir ananasas. Įžanga į receptą čia.

Porcijos ikona
Porcijos
6 asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Mėsą supjaustykite gabaliukais. Sumaišykite su prieskoniais, leiskite pasimarinuoti.

  2. Ananasą supjaustykite vieno kąsnio kubeliais.

  3. Verkite ant iešmelių pakaitomis mėsos ir ananaso gabaliukus. (Jei iešmeliai mediniai, prieš verdami mėsą pamerkite juos į vandenį bent 30 min., kad kepant neužsidegtų).

  4. Ir kepkite sau smagiai gerai įkaitintoje kepsninėje.

Patarimas

Beje, labai puikiai jie išsikepa ir orkaitėje (180–190 °C apie 30min), pabaigtuvės ant grilio keptuvės, kad būtų charakteringai juodai apanglėję.

Komentarai
  • Kristina

    Atleiskite miela Beata, nepatyrusiai kulinarei, bet gal galite pasufleruoti kas tas sumac ir kur jo nusipirkti? :)

  • Gruziniški prieskoniai

    Skanaus! Puikus receptas. Prieskoninė druska ypač dera prie kepsnių.

Rašyti komentarą