Vištienos mėsainiai su „Šveicarų” sūriu
Komentarų: 8
Kovo 30. 2016
Recepto iliustracija

Šituos tai galiu valgyti kasdien. Pavasarį aš juos truputį palengvinu, nes valgau mėsainį be bandelės, hahaha. Bet ir be, ir su bandele – labai skanu. Švelnus, kiek salsvokas du mėnesius brandintas puskietis „Šveicarų” sūris lengvai tirpsta kaitroje ir subtiliai papildo mėsainio skonių įvairovę.

Porcijos ikona
Porcijos
4 asm.
Ingredientai
Maltiniams:
1 mėsainiui patiekti:
Gaminimas
  1. Cukiniją nulupame, išimame sėklas ir sutarkuojame. Česnakus sutriname, o krapus smulkiai supjaustome.

  2. Sumaišome mėsą, tarkuotą sūrį, cukiniją, česnakus ir krapus, įberiame druskos, pipirų (jei kepsite ant griliaus, papildomai įdėkite šaukštą džiuvėsių ir kiaušinį). Labai gerai išmaišome. Faršą dedame į šaldytuvą ir laikome apie pusvalandį – taip bus lengviau formuoti maltinukus.

  3. Atšaldytą faršą išimame, daliname vienodo dydžio gabaliukais, suformuojame maltinius. Įkaitiname keptuvę (arba paruošiame grilių), pilame truputį aliejaus ir kepame maltinius. Iškepusius maltinius dedame ant popierinių rankšluosčių kad susigertų riebalai.

  4. Bandeles perpjauname pusiau ir paskrudiname. Majonezą sumaišome su saldžiu paprikų padažu. Agurkus, svogūnus ir pomidorus supjaustome plonais griežinėliais. 

  5. Renkame suvožtinį. Dar šiltą bandelę tepame padažu, dedame agurkų, salotų, padažo, maltinį, riekelę „Šveicarų” sūrio, pomidorų, svogūnų ir užvožiame nupjauta viršūnėle. Arba mėsainį konstruojame taip, kaip mums patinka – svarbu nepamiršti įdėti maltinio ir sūrio.

    Gaminimo žingsnio iliustracija
Komentarai
  • Ramune

    Gal žinote Anglijoje, koks sūris būtų panašaus skonio į Šveicarų sūrio?

  • Dalia

    Kiek vnt mėsainukų gaunasi iš nurodytų kiekių?

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą